Здравейте колеги появи се следния проблем вече за 2-ри път (1-вия беше преди около месец).Вчера колата отказа да запали след като я бях покарал малко изграда,светна чека за екуто (ако не бъркам) и в продължение на 40-50 мин не искаше да запали,след това от самосебе си се оправи и сега няма проблеми.Днес я закачиха и изписа като грешка "сигнал фаза/rpm(зап)".Може ли да е датчика на коляновия вал или е нещо друго.Колата е 156 1.9 105 коня 1998г.
Известие
Collapse
No announcement yet.
156 1.9 проблем с паленето
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Тагове: Няма
-
Първоначално публикувано от Vasil82 Покажи съобщениеЗдравейте колеги появи се следния проблем вече за 2-ри път (1-вия беше преди около месец).Вчера колата отказа да запали след като я бях покарал малко изграда,светна чека за екуто (ако не бъркам) и в продължение на 40-50 мин не искаше да запали,след това от самосебе си се оправи и сега няма проблеми.Днес я закачиха и изписа като грешка "сигнал фаза/rpm(зап)".Може ли да е датчика на коляновия вал или е нещо друго.Колата е 156 1.9 105 коня 1998г.
Дай кода на грешката по OBDII.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
-
ами нз само това изписва май ще трябва да търся друга програма за диагн.
Comment
-
Comment
-
Първоначално публикувано от Vasil82 Покажи съобщениеимаш ли я да удариш едно рамоAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Comment
-
Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщениесменяш датчик на колянов вал и си готов. кво са опитвате да откриете топли води тука незнамAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Конкретно на тази кола проблема е в него, но не всички са такаКолегата дето диагностицира Алфи ще го разбере някой ден.
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщениена разпределителния вал симптома е друг. ама вие сте професорите у форума. аз просто диагностицирам тука разни алфи и им сменяме квото е нужно. кво разбирам аз.
Свети дюзата и не пали.
Датчиците се тестват лесно и като се убедиш, кой не работи, тогава сменяш.
Какво разбираш, никой не е коментирал, така че ще си направя оглушка за останалата част от изказването ти.
Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщениеколегата е за датчик кол. вал, колата ще запали и с дефектен датчил на разп. вал! но ще му свети дюзата, тфа с ту пали ту не пали като загрее и не пали .. май сте го ялиAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКонкретно на тази кола проблема е в него, но не всички са такаКолегата дето диагностицира Алфи ще го разбере някой ден.
Comment
-
Първоначално публикувано от Vasil82 Покажи съобщениеимаш предвид че датчика на коляновия вал е за смяна
Ако отговорите са - да, когато не иска да пали, закачи се и сложи отметка на обороти на двигателя и опитай да запалиш. Ако не ти показва оборотите, датчика на коляновия вал е заминал, ако ги показва, фирясъл е датчика на разпределителния.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment